homlokzati hőszigetelés

A mindennapi életünk költségeinek csökkentése, valamint a környezetünk szennyezésének minimalizálása közös ügyünk. Az  épületünk hőszigetelő rendszerrel történő kialakításával nem csak energiát takarítunk meg, hanem környezetünk szennyezését is nagy mértékben csökkenthetjük. 
A lakóházak energiaveszteségének jelentős része, a falszerkezetek vastagságától és szerkezetétől függően akár 40-60%-a is, a falakon keresztül távozik.
A megfelelő falszigetelés hiánya a gazdasági problémán kívül egyéb gondot is hordoz: a beltéri falfelületeken a hőhidaknál penészesedés jelentkezhet, télen romlik a lakórészben a hőkomfort a hideg falak miatt,  nyáron pedig a falak tárolják a hőt. Ezért van szükség a házak homlokzati hőszigetelésére, elsősorban a hőveszteség csökkentése céljából.
A lakóépületek építésénél ügyelnünk kell arra, hogy a különböző épületszerkezet alkotóelemeit más és más hőszigetelési érték jellemzi. A ‘K’ érték a hőszigetelő képességre utal, hogy egységnyi felületen hány W energia halad át. Minél kisebb az értéke, annál jobb a hőszigetelés. Átlagos lakóépület falazatának K-értéke kb:1,5 ami a homlokzati hőszigetelés-t követően jelentősen javul, kb. 0,4-0,5 K érték lesz.
A homlokzati hőszigetelés mára nagy teret hódított magának, új perspektívát nyitva a felületképzések terén is.